Регистрирах фирма, а сега какво?

бизнесмен на работаИ така, вече сте регистрирали фирма? Поздравления! Но дори и да чувствате, че се носите из въздуха в ежедневието, като собственик на фирма ви предстоят цял куп нови предизвикателства, които, обещаваме ви, ще изискват цялото ви внимание.

Най-голямятя награда за един собственик на фирма е да наблюдава /да види/ нейния растеж, но всичко това отнема време, знания и упорита работа.

Няма нужда да се стресирате, ако знаете какво да правите. Затова сме ние. Ние знаем какво означава да се изгради бизнес и да се взимат решения, които са едновременно вълнуващи и ужасяващи.

Например, кога трябва да наемете първия си служител и как да изберете правилния офис? Колко бързо трябва да се растете и трябва да поемате финансови рискове, които да подпомагат по-бързия ви растеж? За съжаление, няма лесен отговор на тези въпроси, но има начини да се обучите да вземете най-добрите решения.

Информация относно фирмените назначения

Всички дружества с ограничена отговорност трябва да имат поне един директор/управител/.

Назначения във фирмата

Управителят е личност, избрана да контролира или наблюдава делата на компанията, насърчавайки вашия бизнес успех.

Управителят трябва:

  • Да изработят подходящите отчети и да изпращат всички необходими документи на собственика на фирмата, включително годишна декларация и годишен отчет.
  • Да гарантират спазването на закона и нормативните изисквания, касаещи Вашия бизнес, включително безопасността и охраната на труда,данъчно и осигурително право.

Управителят не трябва:

  • Да са уволнявани като управители от която и да е друга фирма;
  • Да бъдат обявени в несъстоятелност;
  • Да бъдат под 18г.

Назначаване във фирмата на секретар/ка

Въпреки че не се изисква назначаването на секретар/ка, си струва да се обмисли ролята и нуждата от такава позиция при определянето назначенията във фирмата.

Секретарят на компанияте се назначава от управителя и обикновено той се ангажира с цялата административна работа, освобождавайки Ви да се концентриране върху развитието на бизнеса.

Секретарят на фирмата:

  • Може също да бъде и управителя на фирмата;
  • Не е нужно да бъде на пълно работно време и може да има и други задължения;
  • Той трябва да бъде квалифициран и да има предишен опит на такава длъжност;
  • Не трябва да е обявен в несъстоятелност;
Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *